culinaire
zaken
.nl
Kipschotel met champignons
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.80
200
1
4
3
1
1
1
-
-
liter
gram
deciliter
stuks
eetlepel
bosje
bakje
eetlepel
naar smaak
naar smaak
bouillon (groente-)
komkommer
room
kipfilet
mosterd
dille (vers)
champignon ingrediënt info
boter (bak-)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Snij de kipfilets in dunne reepjes. Borstel de champignons schoon en snij ze in vieren. Pel de uien en snij hem in ringen. Verhit de boter in een pan. Voeg kipfiltes, ui en champignons toe en laat ze een drietal minuten bakken.
Blus met groentebouillon, giet er de room bij en kruid met peper en zout.
Laat nog een tiental minuten zachtjes pruttelen.
Schil de komkommer, snij hem overlangs door en verwijder de zaadjes. Rasp het vruchtvlees grof. Bestrooi met zout en laat een vijftal minuten rusten.
Dep de groente droog met keukenpapier.
Spoel de dille, droog hem en hak fijn. Breng op smaak met mosterd, peper en zout.
Voeg er de komkommer en dille aan toe en laat nog even doorwarmen.
Lekker met aardappelpuree.
Voedings-
waarde
Energie1352 KiloJoules
322 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
40 gram
3 gram