culinaire zaken .nl |
Kipschotel met champignons | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Wild / Gevogelte | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.80 200 1 4 3 1 1 1 - - |
liter gram deciliter stuks eetlepel bosje bakje eetlepel naar smaak naar smaak |
bouillon (groente-) komkommer room kipfilet mosterd dille (vers) champignon boter (bak-) zout peper | ||
Berei- ding |
Snij de kipfilets in dunne reepjes. Borstel de champignons schoon en snij ze in vieren. Pel de uien en snij hem in ringen. Verhit de boter in een pan. Voeg kipfiltes, ui en champignons toe en laat ze een drietal minuten bakken. Blus met groentebouillon, giet er de room bij en kruid met peper en zout. Laat nog een tiental minuten zachtjes pruttelen. Schil de komkommer, snij hem overlangs door en verwijder de zaadjes. Rasp het vruchtvlees grof. Bestrooi met zout en laat een vijftal minuten rusten. Dep de groente droog met keukenpapier. Spoel de dille, droog hem en hak fijn. Breng op smaak met mosterd, peper en zout. Voeg er de komkommer en dille aan toe en laat nog even doorwarmen. Lekker met aardappelpuree. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1352 KiloJoules 322 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 40 gram 3 gram |