culinaire
zaken
.nl
Javaanse stofoe metie
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
4
3
2
2
1
1
1
1
1
1
1
-
-
gram
teentje
blaadje
theelepel
eetlepel
stuks
stuks
theelepel
kopje
stuks
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
kipfilet
knoflook ingrediënt info
salam (blad)
trassi
pindakaas
ui ingrediënt info
peper (groen) ingrediënt info
sereh (poeder)
olie ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
laos (poeder)
citroen
zout
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
Het vlees in stukjes snijden en bestrooien met zout en zwarte peper en braden in de olie.
Intussen ui en knoflook snipperen en daarna meebakken.
Tijdens het bakken omscheppen en de trassi, verse peper, sereh, loas, schijfje citroen, salem en in stukjes tomaat toevoegen.
De pindakaas oplossen in anderhalf kopje warm water en aan het geheel toevoegen.
Het gas laag draaien en het geheel zachtjes laten stoven (ongeveer 2 uur).
Voedings-
waarde
Energie1582 KiloJoules
377 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
35 gram
2 gram