culinaire zaken .nl |
Javaanse stofoe metie | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Suriname | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:20 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 4 3 2 2 1 1 1 1 1 1 1 - - |
gram teentje blaadje theelepel eetlepel stuks stuks theelepel kopje stuks theelepel stuks naar smaak naar smaak |
kipfilet knoflook salam (blad) trassi pindakaas ui peper (groen) sereh (poeder) olie tomaat laos (poeder) citroen zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Het vlees in stukjes snijden en bestrooien met zout en zwarte peper en braden in de olie. Intussen ui en knoflook snipperen en daarna meebakken. Tijdens het bakken omscheppen en de trassi, verse peper, sereh, loas, schijfje citroen, salem en in stukjes tomaat toevoegen. De pindakaas oplossen in anderhalf kopje warm water en aan het geheel toevoegen. Het gas laag draaien en het geheel zachtjes laten stoven (ongeveer 2 uur). | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1582 KiloJoules 377 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 35 gram 2 gram |