culinaire
zaken
.nl
Indonesie rundvlees
(Boemboe Bali vlees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
2
6
4
2
2
2
2
2
2
gram
deciliter
eetlepel
stuks
teentje
theelepel
theelepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
rundvlees (doorregen)
santen ingrediënt info
olie ingrediënt info
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
laos (poeder)
djahe
kemirie (poeder)
ketjap (manis)
sambal oelek
Berei-
ding
Snij het rundvlees in blokjes van ongeveer 3 centimeter.
Verwarm 4 eetlepels olie en bak het vlees daarin onder geregeld omscheppen rondom mooi van kleur.

Voeg de rest van de olie toe, laat deze ook warm worden.
Snij de uien in plakken en doe de ze in de pan.
Laat de uien lichtbruin van kleur worden; pers de knoflook uit in de knijper en bak de knoflook mee.

Rasp de kemirienoten.
Roer de sambal, laos, djahe en de geraspte kemirie door de inhoud van de pan en voeg zoveel kokend water toe, dat het vlees bijna onder staat.

Draai de warmtebron lager, leg de deksel op de pan en laat het vlees gaar worden.
Voeg dan de ketjap en de santen toe, roer er naar smaak laos, ketjap of zout bij.
Voedings-
waarde
Energie2530 KiloJoules
602 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
22 gram
3 gram