culinaire zaken .nl |
Indonesie rundvlees (Boemboe Bali vlees) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:30 | |
Indelingen | Stoofschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 2 6 4 2 2 2 2 2 2 |
gram deciliter eetlepel stuks teentje theelepel theelepel eetlepel eetlepel theelepel |
rundvlees (doorregen) santen olie ui knoflook laos (poeder) djahe kemirie (poeder) ketjap (manis) sambal oelek | ||
Berei- ding |
Snij het rundvlees in blokjes van ongeveer 3 centimeter. Verwarm 4 eetlepels olie en bak het vlees daarin onder geregeld omscheppen rondom mooi van kleur. Voeg de rest van de olie toe, laat deze ook warm worden. Snij de uien in plakken en doe de ze in de pan. Laat de uien lichtbruin van kleur worden; pers de knoflook uit in de knijper en bak de knoflook mee. Rasp de kemirienoten. Roer de sambal, laos, djahe en de geraspte kemirie door de inhoud van de pan en voeg zoveel kokend water toe, dat het vlees bijna onder staat. Draai de warmtebron lager, leg de deksel op de pan en laat het vlees gaar worden. Voeg dan de ketjap en de santen toe, roer er naar smaak laos, ketjap of zout bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2530 KiloJoules 602 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 22 gram 3 gram |