culinaire zaken .nl |
Gepocheerde forel met bieslooksaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
120 3 2 2 1 1 1 0.50 - - - |
gram eetlepel stuks takje theelepel stuks stuks stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
boter (bak-) bieslook (vers) ![]() forel peterselie (vers) ![]() sap (citroen-) eidooier prei citroen zout peper ![]() bouillon (vis-) | ||
Berei- ding |
Breng de visbouillon tegen de kook aan samen met de prei, peterselie en in schijfjes gesneden citroen. Pocheer de gewassen forellen hierin in 10 minuten gaar. Neem de forellen uit de pan en houd ze warm. Klop voor de saus de eidooier met hetcitroensap au-bain-marie los. Verdeel de koude boter in stukjes en klop deze 1 voor 1 door het eiermengsel. Voeg pas een nieuw klontje toe als het vorige geheel door de saus is opgenomen. Blijf zolang kloppen totdat de saus licht gebonden is. Maak de saus op smaak met zout, peper en bieslook en serveer de saus bij de warm gehouden forel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 5185 KiloJoules 1235 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 26 gram 81 gram 3 gram |