culinaire
zaken
.nl
Gepocheerde forel met bieslooksaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
120
3
2
2
1
1
1
0.50
-
-
-
gram
eetlepel
stuks
takje
theelepel
stuks
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
boter (bak-)
bieslook (vers) ingrediënt info
forel
peterselie (vers) ingrediënt info
sap (citroen-)
eidooier
prei
citroen
zout
peper ingrediënt info
bouillon (vis-)
Berei-
ding
Breng de visbouillon tegen de kook aan samen met de prei, peterselie en in schijfjes gesneden citroen. Pocheer de gewassen forellen hierin in 10 minuten gaar. Neem de forellen uit de pan en houd ze warm.
Klop voor de saus de eidooier met hetcitroensap au-bain-marie los. Verdeel de koude boter in stukjes en klop deze 1 voor 1 door het eiermengsel. Voeg pas een nieuw klontje toe als het vorige geheel door de saus is opgenomen. Blijf zolang kloppen totdat de saus licht gebonden is. Maak de saus op smaak met zout, peper en bieslook en serveer de saus bij de warm gehouden forel.
Voedings-
waarde
Energie5185 KiloJoules
1235 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
26 gram
81 gram
3 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.