culinaire zaken .nl |
Gehakt met spinazie | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 400 250 4 3 2 - - - |
gram gram gram plakje sneetje stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-) spinazie (diepvries) prei bladerdeeg brood (wit) ei (kip) zout nootmuskaat peper | ||
Berei- ding |
Spinazie laten ontdooien en goed uitknijpen. De prei heel fijn snijden of hakken. Als je boterhammen gebruikt, de korstjes eraf halen en weken in de geklopte eieren. Spinazie, brood (of beschuit), gehakt, prei, ei, peper, zout, nootmuskaat in een kom gooien en lekker doorelkaar knijpen. Ovenschaal invetten, het hele husselbussie erin kieperen. De plakjes bladerdeeg laten ontdooien, en een beetje aanelkaar vastknijpen, want je moet een plak krijgen ten grootte van je schaal. Op de spinazie leggen. De randen op of tegen de rand van de schaal aandrukken. Van evt. restjes deeg kun je figuurtjes maken en op het bladerdeeg leggen. Het hele zaakjes bestrijken met ei of koffiemelk met water. In het midden een gaatje snijden. De schaal ongeveer 30 minuten onder het midden van de oven op 175 graden bruin laten worden. Als het bladerdeeg te donker wordt, folie erop leggen en de laatste 5 minuten er weer afhalen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3226 KiloJoules 768 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 42 gram 34 gram 5 gram |