culinaire
zaken
.nl
Gehakt met spinazie
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
400
250
4
3
2
-
-
-
gram
gram
gram
plakje
sneetje
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
gehakt (runder-)
spinazie (diepvries)
prei
bladerdeeg ingrediënt info
brood (wit)
ei (kip)ingrediënt info
zout
nootmuskaatingrediënt info
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Spinazie laten ontdooien en goed uitknijpen.
De prei heel fijn snijden of hakken.
Als je boterhammen gebruikt, de korstjes eraf halen en weken in de geklopte eieren.
Spinazie, brood (of beschuit), gehakt, prei, ei, peper, zout, nootmuskaat in een kom gooien en lekker doorelkaar knijpen.
Ovenschaal invetten, het hele husselbussie erin kieperen.
De plakjes bladerdeeg laten ontdooien, en een beetje aanelkaar vastknijpen, want je moet een plak krijgen ten grootte van je schaal.
Op de spinazie leggen. De randen op of tegen de rand van de schaal aandrukken.
Van evt. restjes deeg kun je figuurtjes maken en op het bladerdeeg leggen.
Het hele zaakjes bestrijken met ei of koffiemelk met water.
In het midden een gaatje snijden.
De schaal ongeveer 30 minuten onder het midden van de oven op 175 graden bruin laten worden.
Als het bladerdeeg te donker wordt, folie erop leggen en de laatste 5 minuten er weer afhalen.
Voedings-
waarde
Energie3226 KiloJoules
768 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
42 gram
34 gram
5 gram