culinaire
zaken
.nl
Gegrilde zalm en tong met champagnesaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
2
1
1
8
2
1
1
1
-
-
-
-
gram
deciliter
deciliter
deciliter
stuks
stuks
stuks
klontje
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
zalmfilet
visfumet
champagne
creme fraiche ingrediënt info
tongfilet
ui (sjalot) ingrediënt info
prei
boter (bak-)
tomaat ingrediënt info
olie ingrediënt info
zout
dille (vers)
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Het vel van de zalm eventueel nog ontschubben en de vis in 8 stukken snijden. Zalm en tong wassen en droog deppen met keukenpapier.
De visfumet en champagne samen met de gehakte sjalotjes in laten koken tot een derde. Creme fraiche toevoegen en weer in laten koken tot de helft. De saus zeven, op smaak brengen met peper en zout en vlak voor het serveren opkloppen met een klontje ijskoude boter.
De prei in de lengte halveren en vervolgens in dunne repen snijden. De prei korte tijd in hete boter fruiten.
De vis met wat olie inkwasten en onder de voorverwarmde ovengrill of op de contactgrill snel gaar laten worden. De vis met peper en zout bestrooien.
De prei in het midden van 4 voorverwarmde borden scheppen, de gegrilde zalm en tong hierop leggen. De saus rond de vis scheppen. Met dille en reepjes gepelde tomaat garneren.
Voedings-
waarde
Energie1093 KiloJoules
260 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
13 gram
2 gram