culinaire zaken .nl |
Dille - omelet gevuld met lamsgehakt | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:01 | |
Indelingen | Makkelijk | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 6 2 2 2 1 1 1 - - - |
gram takje eetlepel stuks eetlepel stuks theelepel eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
gehakt (lams-) dille (vers) boter (bak-) ei (kip) melk ui majoraan (gedroogd) kappertjes zout peper (cayenne-) kaneel (poeder) | ||
Voor- berei- ding |
Pel en snipper de ui. Verhit 1 eetlepel boter. Fruit de ui 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het, roerend met een vork, rul. Breng het op smaak met zout, cayennepeper, kaneel en majoraan, Schip de kappertjes erdoor. Bewaar het gehaktmengsel tot gebruik in de koelkast. | |||
Berei- ding |
Klop de eieren los met de melk, zout en peper, Knip de dille erboven fijn en roer het erdoor. Verhit de rest van de boter in een koekepan. Schenk het eimengsel erin en bak de omelet tot de bovenkant bijna droog is . Verwarm ondertussen het gehaktmengsel. Schep het gehakt op de omelet en klap hem dubbel. Laat hem op een schaal glijden. Serveren met harde broodjes en gebakken aubergine. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1243 KiloJoules 296 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 8 gram 1 gram |