culinaire
zaken
.nl
Dille - omelet gevuld met lamsgehakt
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
6
2
2
2
1
1
1
-
-
-
gram
takje
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
gehakt (lams-)
dille (vers)
boter (bak-)
ei (kip)ingrediënt info
melk ingrediënt info
ui ingrediënt info
majoraan (gedroogd)
kappertjes
zout
peper (cayenne-) ingrediënt info
kaneel (poeder)
Voor-
berei-
ding
Pel en snipper de ui. Verhit 1 eetlepel boter. Fruit de ui 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het, roerend met een vork, rul. Breng het op smaak met zout, cayennepeper, kaneel en majoraan, Schip de kappertjes erdoor. Bewaar het gehaktmengsel tot gebruik in de koelkast.
Berei-
ding
Klop de eieren los met de melk, zout en peper, Knip de dille erboven fijn en roer het erdoor.
Verhit de rest van de boter in een koekepan. Schenk het eimengsel erin en bak de omelet tot de bovenkant bijna droog is .
Verwarm ondertussen het gehaktmengsel. Schep het gehakt op de omelet en klap hem dubbel. Laat hem op een schaal glijden. Serveren met harde broodjes en gebakken aubergine.
Voedings-
waarde
Energie1243 KiloJoules
296 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
8 gram
1 gram