culinaire zaken .nl |
Creools biefstuk met rijst en banaan | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:12 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 200 120 5 4 - - |
gram gram gram centiliter stuks naar smaak naar smaak |
runderbiefstuk rijst boter (bak-) rum banaan zout peper (zwart) | ||
Voor- berei- ding |
Belangrijk keukengerei: Ringvorm. | |||
Berei- ding |
Kook de rijst, pel de bananen en snij ze in dikke plakken van 2 centimeter dikte. Bak de banaan in de helft van de boter goudkleurig (laat de boter vooral niet te heet worden). Bak het vlees in wat extra boter in de koekepan ongeveer 6 minuten per kant. Giet de rijst af en meng de resterende boter (60 gram) toe, vul er de ingevette ringvorm mee en druk de rijst goed aan. Leg de entrecotes op een warm bord, giet de warme rum erover en steek deze aan. De rijstrand storten in een diepe schaal en de gebakken banaan komen in het midden te leggen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 6086 KiloJoules 1449 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 137 gram 70 gram 8 gram |