culinaire
zaken
.nl
Creools biefstuk met rijst en banaan
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
200
120
5
4
-
-
gram
gram
gram
centiliter
stuks
naar smaak
naar smaak
runderbiefstuk ingrediënt info
rijst ingrediënt info
boter (bak-)
rum
banaan ingrediënt info
zout
peper (zwart) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Belangrijk keukengerei:
Ringvorm.
Berei-
ding
Kook de rijst, pel de bananen en snij ze in dikke plakken van 2 centimeter dikte.

Bak de banaan in de helft van de boter goudkleurig (laat de boter vooral niet te heet worden).

Bak het vlees in wat extra boter in de koekepan ongeveer 6 minuten per kant.

Giet de rijst af en meng de resterende boter (60 gram) toe, vul er de ingevette ringvorm mee en druk de rijst goed aan.

Leg de entrecotes op een warm bord, giet de warme rum erover en steek deze aan.

De rijstrand storten in een diepe schaal en de gebakken banaan komen in het midden te leggen.
Voedings-
waarde
Energie6086 KiloJoules
1449 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
137 gram
70 gram
8 gram