culinaire zaken .nl |
Asperges met garnalen uit de wok | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Bewerkelijk Slank | Vis / Zeevruchten Wok / Roerbakken | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 100 8 2 1 1 1 1 1 - - |
gram gram stuks eetlepel eetlepel stuks eetlepel eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
asperge (wit) asperge (groen) garnaal (Chinees(gamba)) amandel (schaafsel) olie ui (voorjaars-) sherry (droog) olie (sesam-) saus (soja-,japans) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
De onderkantjes van de asperges snijden, de witte asperges schillen en alle asperges schuin in stukken van 4 centimeter snijden. Het lente-uitje schoon maken en eveneens in stukken snijden. De garnalen pellen, het darmkanaal aan de rugzijde verwijderen. | |||
Berei- ding |
De olie in een wok verhitten en de witte asperges en lente-uitje hierin 1 minuut roerbakken. Groene asperges toevoegen en nog 4 minuten roerbakken. Garnalen toevoegen en even omscheppen. Sojasaus, sherry en enkele eetlepels water erbij schenken en de asperges op een klein vuur beetgaar laten worden. het vocht zal dan geheel verdampt zijn. De asperge-garnalenschotel op smaak brengen met sesamolie, peper en zout. De geschaafde amandelen erdoor roeren. Met gekookte rijst serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1085 KiloJoules 258 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 28 gram 5 gram |