culinaire
zaken
.nl
Asperges met garnalen uit de wok
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
100
8
2
1
1
1
1
1
-
-
gram
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
asperge (wit) ingrediënt info
asperge (groen) ingrediënt info
garnaal (Chinees(gamba))
amandel (schaafsel) ingrediënt info
olie ingrediënt info
ui (voorjaars-) ingrediënt info
sherry (droog)
olie (sesam-) ingrediënt info
saus (soja-,japans)
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
De onderkantjes van de asperges snijden, de witte asperges schillen en alle asperges schuin in stukken van 4 centimeter snijden. Het lente-uitje schoon maken en eveneens in stukken snijden. De garnalen pellen, het darmkanaal aan de rugzijde verwijderen.
Berei-
ding
De olie in een wok verhitten en de witte asperges en lente-uitje hierin 1 minuut roerbakken. Groene asperges toevoegen en nog 4 minuten roerbakken. Garnalen toevoegen en even omscheppen.
Sojasaus, sherry en enkele eetlepels water erbij schenken en de asperges op een klein vuur beetgaar laten worden. het vocht zal dan geheel verdampt zijn. De asperge-garnalenschotel op smaak brengen met sesamolie, peper en zout. De geschaafde amandelen erdoor roeren. Met gekookte rijst serveren.
Voedings-
waarde
Energie1085 KiloJoules
258 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
28 gram
5 gram