culinaire zaken .nl |
Aardappelschijfjes met truffels, geroosterde langoustin | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 200 200 2 1 100 20 12 2 |
deciliter gram gram deciliter deciliter gram gram stuks stuks |
jus (mossel-) aardappel kool (groen) room olie (olijf-) boter (bak-) truffel langoestine citroen | ||
Berei- ding |
Pel de langoestinen rauw en bewaar ze op een doek in de koelkast. Schil de aardappelen in cilindervorm en snij ze in kleien schijfjes, 72 stukjes in totaal. Snij de truffels in fijne schijfjes, 36 schijfjes in totaal, en meng ze onder de aardappelschijfjes. Bak ze goudkleurig in de pan in olijfolie. Snij de kool in ruitvorm, blancheer en laat sudderen in boter. Verdamp de helft van de room en mosseljus, klop op met boter en kruiden. Voeg op het laatste moment de citroensap toe. Bak de langoestinen in olijfolie en leg ze op de aardappelen die in het midden van het kookblad liggen. Giet de saus tussen de langoestinen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3251 KiloJoules 774 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 26 gram 26 gram 2 gram |