culinaire
zaken
.nl
Aardappelschijfjes met truffels, geroosterde langoustin
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
200
200
2
1
100
20
12
2
deciliter
gram
gram
deciliter
deciliter
gram
gram
stuks
stuks
jus (mossel-)
aardappel ingrediënt info
kool (groen)
room
olie (olijf-) ingrediënt info
boter (bak-)
truffel ingrediënt info
langoestine
citroen
Berei-
ding
Pel de langoestinen rauw en bewaar ze op een doek in de koelkast.
Schil de aardappelen in cilindervorm en snij ze in kleien schijfjes, 72 stukjes in totaal.
Snij de truffels in fijne schijfjes, 36 schijfjes in totaal, en meng ze onder de aardappelschijfjes. Bak ze goudkleurig in de pan in olijfolie.
Snij de kool in ruitvorm, blancheer en laat sudderen in boter.
Verdamp de helft van de room en mosseljus, klop op met boter en kruiden.
Voeg op het laatste moment de citroensap toe.
Bak de langoestinen in olijfolie en leg ze op de aardappelen die in het midden van het kookblad liggen.
Giet de saus tussen de langoestinen.
Voedings-
waarde
Energie3251 KiloJoules
774 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
26 gram
26 gram
2 gram