culinaire
zaken
.nl
Varkensvlees in knoflooksaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
8
3
2
1
1
1
0.50
-
gram
theelepel
teentje
theelepel
centimeter
eetlepel
theelepel
stuks
naar smaak
varkensfricandeau
saus (soja-)
knoflook ingrediënt info
olie (sesam-) ingrediënt info
gember (wortel,vers) ingrediënt info
bouillon (kippen-)
sambal oelek
prei
zout
Berei-
ding
Zet het vlees met koud water en 1 plakje gember op en breng dit aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 minuten koken. Hak de knoflook en prei fijn en meng dit al roerend met 1 eetlepel bouillon, 2 eetlepels sojasaus, 1 theelepel sambal, snufje zout en 0.5 eetlepel sesamolie tot een sausje. Prik met een stokje in het vlees. Als er geen roze vleessap uitkomt, is het vlees gaar. Haal het vlees uit de pan en laat uitlekken en iets afkoelen. Snij het vlees tegen de draad in dunne plakjes en schik ze op een schaal. Giet de saus erover.

Het vlees kan ook helemaal in het vocht afkoelen en koud gegeten worden.
Voedings-
waarde
Energie1168 KiloJoules
278 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
36 gram
1 gram