culinaire zaken .nl |
Varkensvlees in knoflooksaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 8 3 2 1 1 1 0.50 - |
gram theelepel teentje theelepel centimeter eetlepel theelepel stuks naar smaak |
varkensfricandeau saus (soja-) knoflook olie (sesam-) gember (wortel,vers) bouillon (kippen-) sambal oelek prei zout | ||
Berei- ding |
Zet het vlees met koud water en 1 plakje gember op en breng dit aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 minuten koken. Hak de knoflook en prei fijn en meng dit al roerend met 1 eetlepel bouillon, 2 eetlepels sojasaus, 1 theelepel sambal, snufje zout en 0.5 eetlepel sesamolie tot een sausje. Prik met een stokje in het vlees. Als er geen roze vleessap uitkomt, is het vlees gaar. Haal het vlees uit de pan en laat uitlekken en iets afkoelen. Snij het vlees tegen de draad in dunne plakjes en schik ze op een schaal. Giet de saus erover. Het vlees kan ook helemaal in het vocht afkoelen en koud gegeten worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1168 KiloJoules 278 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 36 gram 1 gram |