culinaire zaken .nl |
Tjintjoan (Zoetzure vis) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
25 5 4 2 2 1 1 1 1 - - |
gram eetlepel teentje stuks eetlepel theelepel teentje eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
boter (bak-) azijn knoflook makreel (vers) mieso kentjoer (poeder) knoflook ui djahe peper (zwart) zout | ||
Berei- ding |
De vis in moten snijden, met zout inwrijven en aan beide zijden in de boter bruin braden. De vermelde kruiden zeer fijn stampen, in de azijn koken. Voeg er de mieso bij, en daarna de moten gebraden vis. Zout naar smaak toevoegen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1142 KiloJoules 272 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 45 gram 0 gram |