culinaire
zaken
.nl
Tjap tjoy II
(Groenten met ham)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
4
4
2
2
2
2
1
0.25
-
-
centiliter
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
bouillon (kippen-)
kool (Chinees)
tauge ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
ham
selderij (blad-)ingrediënt info
maizena
ketjap (manis)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
De ham wordt gesneden. De selderie wordt gesneden. De uit wordt gesnipperd

Maak de olie heet en laat hierin de ham voor circa 1 minuut bakken. Hierna al de gesneden groenten toevoegen. Het geheel enkele minuten braden en intussen goed omzetten, bouillon, zout en peper toevoegen en nog 5 minuten zachtjes laten doorkoken. Voeg vervolgens de ketjap toe en bind het gerecht met maizena af tot sausdikte.
Voedings-
waarde
Energie254 KiloJoules
60 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
1 gram
1 gram