| culinaire zaken .nl |
Tjap tjoy II (Groenten met ham) | |||
| Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
| Indelingen | ||||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 5 4 4 2 2 2 2 1 0.25 - - |
centiliter eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
bouillon (kippen-) kool (Chinees) tauge ![]() olie (zonnebloem-) ![]() ui ![]() ham selderij (blad-) ![]() maizena ketjap (manis) zout peper ![]() | ||
| Berei- ding |
De ham wordt gesneden. De selderie wordt gesneden. De uit wordt gesnipperd Maak de olie heet en laat hierin de ham voor circa 1 minuut bakken. Hierna al de gesneden groenten toevoegen. Het geheel enkele minuten braden en intussen goed omzetten, bouillon, zout en peper toevoegen en nog 5 minuten zachtjes laten doorkoken. Voeg vervolgens de ketjap toe en bind het gerecht met maizena af tot sausdikte. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 254 KiloJoules 60 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 1 gram 1 gram |