culinaire zaken .nl |
Soto Bebek | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:30 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 200 3 30 20 6 4 3 1 0.50 - - |
deciliter gram centiliter gram gram stuks theelepel teentje stuks stuks naar smaak naar smaak |
bouillon (kippen-) mie (transparant) olie kurkuma (vers) gember (wortel,vers) salam (blad) kruidenmix (vijf-) knoflook eend ui peper zout | ||
Berei- ding |
Smeer de eend in met de Chinese 5 kruiden en braad deze ongeveer 30 minuten aan in de oven. Als de eend bijna gaar is, haal je deze uit de oven en pluk de eend schoon. Gebruik de karkassen van de eend om van de kippenbouillon een nog sterke bouillon te maken. Passeer de bouillon. Maal de ui, de knoflook, de gember en de verse koenjit fijn en fruit deze aan in wat olie. Voeg dit toe aan de bouillon tezamen met salambladeren. Laat nu de bouillon sterk inkoken. Breng dit op smaak met peper en zout. Wij maken de soep af door het toevoegen van het eendevlees en de geweekte sooen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 266 KiloJoules 63 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 1 gram 0 gram |