culinaire zaken .nl |
Soto Ajam Lagi (Gekruide maaltijdsoep andere stijl) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 1.20 100 100 3 2 2 2 2 1 1 0.50 - - |
liter kilogram gram gram stuks teentje stuks eetlepel stuks eetlepel bosje theelepel naar smaak naar smaak |
water kip mie tauge salam (blad) knoflook prei uitjes (gefruit) ui ketjap (asin) selderij (blad-) djahe peper zout | ||
Berei- ding |
Snij de uien in fijne ringen. Snij de kip in stukjes. Doe de stukjes kip met de salam voor circa 5 minuten in kokend water. Fruit ondertussen in margarine de ringen ui en knoflook. Zet het vuur laag en doe de uien en knoflook bij de kip en gaar laten sudderen. Maak af met djahe, zout, peper en ketjap. Nog even sudderen. Schep op een diep bord met wat mie, er om heen wat tauge, prei en selderij en wat gebakken uitjes. Giet vervolgens wat bouillon over alles heen en tot slot wat stukjes kip. De sambal ketjap (zelf aangemaakt) niet vergeten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3236 KiloJoules 770 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 30 gram 95 gram 4 gram |