culinaire zaken .nl |
Smoor Djawa 1 (Gekruid rundvlees uit Java) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 12 4 4 3 2 2 1 - - - |
gram gram stuks stuks stuks teentje eetlepel theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
rundvlees boter (bak-) kruidnagel aardappel ui knoflook ketjap (manis) asem (zonder pit) nootmuskaat zout peper | ||
Berei- ding |
We gebruiken doorregen rundvlees. De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden fijngesneden. We heen 4 kleine aardappels nodig. Wrijf het vlees in met zout, peper en nootmuskaat. Bak het daarna in wat olie onder toevoeging van ketjap en wat water. Wanneer het vlees door de ketjap donker geworden is, water toevoegen totdat het 1 vingerdik onder staat. Deksel op de pan en laten smoren op een matig vuur totdat het water voor de helft is ingekookt. Intussen in de boter de ui, knoflook, kruidnagel, asem en de in blokjes gesneden aardappels fruiten. Daarna bij het vlees voegen. Laten smoren tot de saus donkerbruin ziet. Als de helft van het vocht weer ingekookt is, is het vlees gaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1929 KiloJoules 459 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 26 gram 4 gram |