culinaire
zaken
.nl
Smoor Daging Sapi
(Gekruid rundvlees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
1
3
2
2
1
1
-
-
-
gram
deciliter
stuks
stuks
eetlepel
teentje
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
runderriblap
water
kruidnagel ingrediënt info
ui ingrediënt info
ketjap (manis)
knoflook ingrediënt info
sap (citroen-)
nootmuskaatingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
De uien worden fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt.

Het vlees in plakken snijden. In een braadpan de uien en knoflook in olie aanfruiten. Het vlees, kruidnagel, nootmuskaat, peper, zout en citroensap naar smaak erbij doen en goed door elkaar mengen. Deksel erop en het vlees in zijn eigen vocht laten gaar smoren. Is het vocht ingekookt en het vlees nog niet zacht genoeg, dan pas water erbij doen en verder gaar smoren. Nu pas de ketjap erbij en verder op eigen smaak afmaken. Dit gerecht kan ook van varkenslappen, het geeft een heel andere smaak. Ook kan kip gebruikt worden.
Voedings-
waarde
Energie1765 KiloJoules
420 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
21 gram
1 gram