culinaire zaken .nl |
Smoor Daging Sapi (Gekruid rundvlees) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1 3 2 2 1 1 - - - |
gram deciliter stuks stuks eetlepel teentje theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
runderriblap water kruidnagel ui ketjap (manis) knoflook sap (citroen-) nootmuskaat zout peper | ||
Berei- ding |
De uien worden fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt. Het vlees in plakken snijden. In een braadpan de uien en knoflook in olie aanfruiten. Het vlees, kruidnagel, nootmuskaat, peper, zout en citroensap naar smaak erbij doen en goed door elkaar mengen. Deksel erop en het vlees in zijn eigen vocht laten gaar smoren. Is het vocht ingekookt en het vlees nog niet zacht genoeg, dan pas water erbij doen en verder gaar smoren. Nu pas de ketjap erbij en verder op eigen smaak afmaken. Dit gerecht kan ook van varkenslappen, het geeft een heel andere smaak. Ook kan kip gebruikt worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1765 KiloJoules 420 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 21 gram 1 gram |