culinaire zaken .nl |
Smoor Bebek Kemiri (Gestoofde eend in gekruide kemirisaus) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 50 20 10 8 4 3 2 2 2 2 2 1 1 1 - |
deciliter gram stuks stuks theelepel schijf stuks teentje eetlepel stuks schijf stuks stuks stuks theelepel naar smaak |
water boter (bak-) kemirie (noot) peperkorrel sap (citroen-) gember (vers) djeroek poeroet knoflook olie (zonnebloem-) peper (groen) laos (vers) ui eend sereh (vers) kurkuma (poeder) zout | ||
Berei- ding |
De uien worden in ringen gesneden. De lomboks worden fijngemalen. De knoflook wordt fijngehakt. We gebruiken 1 theelepel witte peperkorrels. Grill of bak de eend goudbruin. Verdeel hem in kleine stukken. Fruit de uien en knoflook in de olie. Doe er de gemalen lombok bij terwijl men goed roert. Voeg vervolgens de fijngemaakte kruiden (kemiris, laos, peperkorrels, djahe, koenjit) hieraan toe en bak het geheel circa 5 minuten. Dan voegt men ook de stukken eend aan dit mengsel toe, evenals sereh, zout en djeroek poeroet. Giet het hete water en het citroensap erbij en laat nu de eend gaarstomen. Het gerecht mag niet teveel saus bevatten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2053 KiloJoules 489 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 9 gram 6 gram |