culinaire
zaken
.nl
Smoor Bebek Kemiri
(Gestoofde eend in gekruide kemirisaus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
50
20
10
8
4
3
2
2
2
2
2
1
1
1
-
deciliter
gram
stuks
stuks
theelepel
schijf
stuks
teentje
eetlepel
stuks
schijf
stuks
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
water
boter (bak-)
kemirie (noot)
peperkorrel ingrediënt info
sap (citroen-)
gember (vers) ingrediënt info
djeroek poeroet
knoflook ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
peper (groen) ingrediënt info
laos (vers)
ui ingrediënt info
eend
sereh (vers)
kurkuma (poeder)
zout
Berei-
ding
De uien worden in ringen gesneden. De lomboks worden fijngemalen. De knoflook wordt fijngehakt. We gebruiken 1 theelepel witte peperkorrels.

Grill of bak de eend goudbruin. Verdeel hem in kleine stukken. Fruit de uien en knoflook in de olie. Doe er de gemalen lombok bij terwijl men goed roert. Voeg vervolgens de fijngemaakte kruiden (kemiris, laos, peperkorrels, djahe, koenjit) hieraan toe en bak het geheel circa 5 minuten. Dan voegt men ook de stukken eend aan dit mengsel toe, evenals sereh, zout en djeroek poeroet. Giet het hete water en het citroensap erbij en laat nu de eend gaarstomen. Het gerecht mag niet teveel saus bevatten.
Voedings-
waarde
Energie2053 KiloJoules
489 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
9 gram
6 gram