culinaire zaken .nl |
Smoor Ajam Pasar Poetih (Kip in gekruide saus) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.20 150 3 2 1.50 1 1 1 - - |
kilogram gram theelepel theelepel theelepel blaadje theelepel blaadje naar smaak naar smaak |
kip santen ketoembar trassi komijn foelie (poeder) kruidnagel salam (blad) zout peper | ||
Berei- ding |
Snij de kip in stukken en kook ze in water halfgaar. Laat ze uitlekken. Vermeng de verkregen bouillon met de kruiden. Bak de stukken kip bruin en doe ze dan weer terug in het bouillonmengsel. Laat alles ca 30 minuten smoren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3271 KiloJoules 779 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 93 gram 2 gram |