culinaire zaken .nl |
Setan (Scherp gekruid varkensvlees) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 7.50 8 6 4 4 2 2 1 - |
gram deciliter centiliter theelepel teentje theelepel eetlepel stuks eetlepel eetlepel naar smaak |
varkensvlees madeira water sambal oelek knoflook mosterd azijn ui meel (paneer-) ketjap (manis) zout | ||
Berei- ding |
Snij het vlees in blokjes. Fruit de fijngesneden uien en knoflook met de sambal. De blokjes vlees worden even meegebakken. Ondertussen wordt de ketjap met mosterd, azijn, water en wat zout vermengd. Giet dit bij het vlees. Het geheel even laten sudderen. Daarna wordt de madeira toegevoegd. De saus wordt tenslotte met paneermeel gebonden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1771 KiloJoules 422 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 23 gram 2 gram |