culinaire zaken .nl |
Sate van Kip of Vlees (Gegrillde kip) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 5 500 3 25 10 5 5 5 4 2 1 - - |
gram deciliter gram deciliter gram theelepel theelepel theelepel teentje eetlepel stuks theelepel naar smaak naar smaak |
kipfilet water kokos santen boter (bak-) ketoembar asem (zonder pit) komijn knoflook ui djeroek poeroet trassi zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Het vlees of de kip wordt in water gekookt. De fijngesneden uien en knoflook worden in boter bruin gebraden. Daar het trassi- en asem-water bij doen. Vervolgens de kruiden met de klapper fijnstampen en door de gebakken uien mengen. De kip weer aan de kook brengen en de kruiden met wat santen er bij doen. Daarna steekt men de in stukjes gesneden kip aan sate-stokjes, grillt ze en giet er dan de rest van de saus over. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3595 KiloJoules 856 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 28 gram 39 gram 14 gram |