culinaire
zaken
.nl
Sate van Kip of Vlees
(Gegrillde kip)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
5
500
3
25
10
5
5
5
4
2
1
-
-
gram
deciliter
gram
deciliter
gram
theelepel
theelepel
theelepel
teentje
eetlepel
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
kipfilet
water
kokos
santen ingrediënt info
boter (bak-)
ketoembar
asem (zonder pit) ingrediënt info
komijn
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
djeroek poeroet
trassi
zout
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
Het vlees of de kip wordt in water gekookt. De fijngesneden uien en knoflook worden in boter bruin gebraden. Daar het trassi- en asem-water bij doen. Vervolgens de kruiden met de klapper fijnstampen en door de gebakken uien mengen. De kip weer aan de kook brengen en de kruiden met wat santen er bij doen. Daarna steekt men de in stukjes gesneden kip aan sate-stokjes, grillt ze en giet er dan de rest van de saus over.
Voedings-
waarde
Energie3595 KiloJoules
856 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
28 gram
39 gram
14 gram