culinaire zaken .nl |
Sapi Goreng Bawang Paprika (Gekruid rundvlees met ui en paprika) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2.50 3 2 1 1 1 1 1 0.25 - - - |
gram centiliter stuks theelepel teentje stuks eetlepel stuks theelepel eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
rundvlees sherry (droog) ui maizena knoflook paprika (rood) ketjap (manis) paprika (groen) trassi suiker (bruin) nootmuskaat zout peper | ||
Berei- ding |
Knoflook wordt fijngehakt. Uien worden in ringen gesneden. De paprika's in stukjes snijden. Snij het vlees in reepjes. Vermeng het vlees met wat zout, peper, nootmuskaat, maizena, suiker en de sherry. In plaats van sherry kan ook 1 theelepel djahe gebruikt worden. Fruit in wat olie voor circa 3 minuten de trassi, knoflook en ui-ringen. Doe er dan de paprika bij. Nog eens 3 minuten doorfruiten. Schep alles uit de pan in een schaal. Bak in de overgebleven olie de reepjes vlees tot ze van kleur veranderen en voeg dan de ketjap, het ui- en paprikamengsel toe en laat nog 3 minuten doorsudderen. Wel voortdurend blijven roeren. Op een platte schaal serveren met witte rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1730 KiloJoules 412 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 26 gram 4 gram |