culinaire
zaken
.nl
Sapi Goreng Bawang Paprika
(Gekruid rundvlees met ui en paprika)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2.50
3
2
1
1
1
1
1
0.25
-
-
-
gram
centiliter
stuks
theelepel
teentje
stuks
eetlepel
stuks
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
rundvlees
sherry (droog)
ui ingrediënt info
maizena
knoflook ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
ketjap (manis)
paprika (groen) ingrediënt info
trassi
suiker (bruin)
nootmuskaatingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Knoflook wordt fijngehakt. Uien worden in ringen gesneden. De paprika's in stukjes snijden. Snij het vlees in reepjes. Vermeng het vlees met wat zout, peper, nootmuskaat, maizena, suiker en de sherry. In plaats van sherry kan ook 1 theelepel djahe gebruikt worden. Fruit in wat olie voor circa 3 minuten de trassi, knoflook en ui-ringen. Doe er dan de paprika bij. Nog eens 3 minuten doorfruiten. Schep alles uit de pan in een schaal. Bak in de overgebleven olie de reepjes vlees tot ze van kleur veranderen en voeg dan de ketjap, het ui- en paprikamengsel toe en laat nog 3 minuten doorsudderen. Wel voortdurend blijven roeren. Op een platte schaal serveren met witte rijst.
Voedings-
waarde
Energie1730 KiloJoules
412 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
26 gram
4 gram