culinaire
zaken
.nl
Sapi Daging Boemboe Bali I
(Gekruid rundvlees uit Bali)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
4
3
2
2
2
2
2
1
1
-
gram
stuks
eetlepel
theelepel
stuks
theelepel
eetlepel
theelepel
gram
teentje
naar smaak
rundvlees
kemirie (noot)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
laos (poeder)
ui ingrediënt info
djahe
ketjap (manis)
sambal oelek
santen ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden gesnipperd. De kemiris worden geraspt. We gebruiken 1 eetlepel santen

Snij het vlees in stukken. Fruit de uien met de kruiden in de olie. Doe er dan het vlees bij en laat het even meebakken. Doe er nu iets water bij en laat alles in circa 45 minuten gaar stoven. Tenslotte de ketjap en de santen erbij.
Voedings-
waarde
Energie1378 KiloJoules
328 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
14 gram
2 gram