culinaire zaken .nl |
Sapi Daging Boemboe Bali I (Gekruid rundvlees uit Bali) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 4 3 2 2 2 2 2 1 1 - |
gram stuks eetlepel theelepel stuks theelepel eetlepel theelepel gram teentje naar smaak |
rundvlees kemirie (noot) olie (zonnebloem-) laos (poeder) ui djahe ketjap (manis) sambal oelek santen knoflook zout | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden gesnipperd. De kemiris worden geraspt. We gebruiken 1 eetlepel santen Snij het vlees in stukken. Fruit de uien met de kruiden in de olie. Doe er dan het vlees bij en laat het even meebakken. Doe er nu iets water bij en laat alles in circa 45 minuten gaar stoven. Tenslotte de ketjap en de santen erbij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1378 KiloJoules 328 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 14 gram 2 gram |