culinaire zaken .nl |
Ritja-Ritja II (Gekruid varkensvlees) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 6 6 4 2 2 2 1 1 1 1 |
gram eetlepel eetlepel theelepel stuks theelepel eetlepel stuks teentje eetlepel stuks |
varkensvlees ketchup (tomaten-) olie (zonnebloem-) sambal oelek ui djahe puree (tomaten-) sereh (vers) knoflook suiker bouillon (tablet) | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden fijngesnipperd. We hebben 0.5 fles tomatenketchup nodig en 1 blikje tomatenpuree. Snij het vlees in blokjes. Fruit het vlees in de olie. Na circa 5 minuten alle ingredienten in de pan doen en 1 tot 3/2 kopje water. Zodra alles kookt even goed door elkaar roeren, dan de deksel op de pan en zachtjes gaar laten sudderen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2215 KiloJoules 527 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 24 gram 2 gram |