culinaire zaken .nl |
Ritja-Ritja I (Gekruid varkensvlees) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 250 2 2 1 1 1 1 0.50 - - - |
gram gram stuks theelepel teentje bosje stuks stuks eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
varkenshamlap tomaat bouillon (tablet) sambal oelek knoflook selderij (blad-) ui sereh (vers) suiker peper zout ketjap (manis) | ||
Berei- ding |
Knoflook wordt fijngehakt. Ui wordt fijngesneden. Vlees en tomaten in stukken snijden. Selderie heel fijnsnijden. Fruit in wat olie de uien. Voeg daaraan toe de sambal, bouillonblokjes, selderie, knoflook, sereh en suiker. Als laatste het vlees met wat peper, zout, en ketjap toevoegen. Deksel op de pan en gaar laten sudderen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 842 KiloJoules 200 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 27 gram 1 gram |