culinaire zaken .nl |
Rempah Goreng Pedis (Zeer pikante gehaktballetjes) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2.50 24 6 5 1 1 0.50 - - |
gram deciliter gram theelepel eetlepel stuks theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
gehakt (half-om-half) bouillon bloem sambal oelek meel (paneer-) ei (kip) djahe meel (aardappel-) nootmuskaat zout | ||
Berei- ding |
Meng het gehakt met het losgeklopte ei, sambal, zout, djahe, 4 eetlepels bouillon en de paneermeel. Maak er balletjes van en rol ze door wat bloem. Bak ze in hette olie goudbruin. Giet er dan 2 kopjes water bij en laat dit circa 10 minuten doorsudderen. Haal de balletjes er dan uit en bind het overgebleven vocht met wat aardappelmeel. Van te voren aanmengen met wat bouillon. Giet wat saus over de balletjes en strooi er wat selderie over. Serveer bij witte rijst, macaroni of bami. Ook bij de borrel niet te versmaden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2094 KiloJoules 499 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 23 gram 1 gram |