culinaire
zaken
.nl
Rempah Goreng Pedis
(Zeer pikante gehaktballetjes)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2.50
24
6
5
1
1
0.50
-
-
gram
deciliter
gram
theelepel
eetlepel
stuks
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
gehakt (half-om-half)
bouillon
bloem ingrediënt info
sambal oelek
meel (paneer-)
ei (kip)ingrediënt info
djahe
meel (aardappel-)
nootmuskaatingrediënt info
zout
Berei-
ding
Meng het gehakt met het losgeklopte ei, sambal, zout, djahe, 4 eetlepels bouillon en de paneermeel. Maak er balletjes van en rol ze door wat bloem. Bak ze in hette olie goudbruin. Giet er dan 2 kopjes water bij en laat dit circa 10 minuten doorsudderen. Haal de balletjes er dan uit en bind het overgebleven vocht met wat aardappelmeel. Van te voren aanmengen met wat bouillon. Giet wat saus over de balletjes en strooi er wat selderie over. Serveer bij witte rijst, macaroni of bami. Ook bij de borrel niet te versmaden.
Voedings-
waarde
Energie2094 KiloJoules
499 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
23 gram
1 gram