culinaire zaken .nl |
Rempah 1 (Gefrituurd gekruid gehakt) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 100 3 3 2 1 1 1 1 1 0.50 - |
gram gram teentje stuks stuks stuks eetlepel theelepel theelepel eetlepel theelepel naar smaak |
gehakt (runder-) kokos (geraspt) knoflook kemirie (noot) ei (kip) ui suiker trassi laos (poeder) ketoembar komijn zout | ||
Berei- ding |
De kokos in een kom doen, 1 deciliter kokend water erover schenken en 5 minuten laten weken. In een keukenmachine de ui, knoflook, laos, kemirie en trassi fijnmalen. De ketoembarkorrels in een droge koekepan 2 minuten roosteren en fijnmalen. Bij de kokos het gehakt, ui-mengsel, ketoembar, djinten, eieren, suiker en zout toevoegen en goed door elkaar mengen. Hiervan ongeveer 8 balletjes draaien en van de rest driehoekjes vormen. Tot het gebruik afgedekt in de koelkast bewaren. Vergiet bekleden met keukenpapier. Vet of olie verhitten tot 175 graden Celcius. Balletjes en driehoekjes met 6 tegelijk in 5 minuten goudbruin bakken. Met een schuimspaan in de vergiet scheppen en uit laten lekken. Op een rechaud warm houden. Balletjes eventueel rond de rijst rangschikken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2330 KiloJoules 555 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 24 gram 3 gram |