culinaire
zaken
.nl
Rempah 1
(Gefrituurd gekruid gehakt)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
100
3
3
2
1
1
1
1
1
0.50
-
gram
gram
teentje
stuks
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
theelepel
eetlepel
theelepel
naar smaak
gehakt (runder-)
kokos (geraspt)
knoflook ingrediënt info
kemirie (noot)
ei (kip)ingrediënt info
ui ingrediënt info
suiker
trassi
laos (poeder)
ketoembar
komijn
zout
Berei-
ding
De kokos in een kom doen, 1 deciliter kokend water erover schenken en 5 minuten laten weken. In een keukenmachine de ui, knoflook, laos, kemirie en trassi fijnmalen. De ketoembarkorrels in een droge koekepan 2 minuten roosteren en fijnmalen. Bij de kokos het gehakt, ui-mengsel, ketoembar, djinten, eieren, suiker en zout toevoegen en goed door elkaar mengen. Hiervan ongeveer 8 balletjes draaien en van de rest driehoekjes vormen. Tot het gebruik afgedekt in de koelkast bewaren. Vergiet bekleden met keukenpapier. Vet of olie verhitten tot 175 graden Celcius. Balletjes en driehoekjes met 6 tegelijk in 5 minuten goudbruin bakken. Met een schuimspaan in de vergiet scheppen en uit laten lekken. Op een rechaud warm houden. Balletjes eventueel rond de rijst rangschikken.
Voedings-
waarde
Energie2330 KiloJoules
555 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
18 gram
24 gram
3 gram