culinaire zaken .nl |
Ragout Timor (Gekruide ragout uit Timor) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 250 30 2 2 1.50 1 1 |
deciliter gram gram stuks eetlepel theelepel theelepel teentje |
bouillon rundvlees boter (bak-) ui azijn sambal oelek trassi knoflook | ||
Berei- ding |
Het rundvlees wordt van tevoren gaar gekookt. De uien worden in stukjes gesneden. De knoflook wordt fijngehakt. Fruit in de boter de uien, trassi en de knoflook. Voeg dan de stukjes vlees, de kruiden, de bouillon en wat sambal toe. Ca. 30 minuten laten doorsudderen. Binden met aardappelmeel of bloem. Geef dit bij witte rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1100 KiloJoules 262 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 13 gram 1 gram |