culinaire zaken .nl |
Ragout Ajam (Kip met gehaktballetjes en champignons) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.20 5 100 100 8 4 1 - - - |
kilogram deciliter gram gram gram theelepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
kip bouillon (kippen-) champignon gehakt (runder-,mager) bloem sap (citroen-) ui zout peper nootmuskaat | ||
Berei- ding |
De champignons worden in vieren gedeeld. De kip gaar koken, het vlees in blokjes snijden en de bouillon bewaren. Maak van het gehakt balletjes en kook die met de kip mee. Maak dan van wat margarine, bloem en bouillon een saus en doe dit bij de van tevoren gefruite uien. Maak dan af met de kruiden. Doe er dan de kipstukjes, gehaktballetjes en als laatste de stukjes champignons bij. Laat alles op een klein vuur nog circa 20 minuten doorsudderen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2980 KiloJoules 710 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 97 gram 1 gram |