culinaire
zaken
.nl
Ragout Ajam
(Kip met gehaktballetjes en champignons)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.20
5
100
100
8
4
1
-
-
-
kilogram
deciliter
gram
gram
gram
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
kip
bouillon (kippen-)
champignon ingrediënt info
gehakt (runder-,mager)
bloem ingrediënt info
sap (citroen-)
ui ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
De champignons worden in vieren gedeeld.

De kip gaar koken, het vlees in blokjes snijden en de bouillon bewaren. Maak van het gehakt balletjes en kook die met de kip mee. Maak dan van wat margarine, bloem en bouillon een saus en doe dit bij de van tevoren gefruite uien. Maak dan af met de kruiden. Doe er dan de kipstukjes, gehaktballetjes en als laatste de stukjes champignons bij. Laat alles op een klein vuur nog circa 20 minuten doorsudderen.
Voedings-
waarde
Energie2980 KiloJoules
710 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
97 gram
1 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.