| culinaire zaken .nl |
Podomoro II (Gekookte kip met kool of tauge) | |||
| Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
| Indelingen | ||||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 1 200 6 2.50 1 1 1 1 0.50 0.50 - |
kilogram gram teentje centimeter stuks theelepel stuks stuks theelepel theelepel naar smaak |
kip tauge ![]() knoflook ![]() santen (blok) ![]() salam (blad) ketoembar peper (rood) ![]() ui ![]() kurkuma (poeder) kentjoer (poeder) zout | ||
| Berei- ding |
Meng de aan stukken gesneden kip met de kruiden, kleingesneden ui, knoflook, lombok, de tauge op witte kool en de santen. Kook het geheel goed gaar. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2522 KiloJoules 600 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 78 gram 2 gram |