culinaire
zaken
.nl
Pindang Koening van vis
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
4
4
2.50
2
2
1.50
1
1
0.25
0.25
-
liter
theelepel
theelepel
teentje
centimeter
stuks
theelepel
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
naar smaak
water
djahe
kurkuma (poeder)
knoflook ingrediënt info
sereh
peper (rood) ingrediënt info
trassi
ui ingrediënt info
makreel (vers)
suiker
azijn ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Aan een sate-pen rijgt u de, in vieren verdeelde ui, de lombok, de trassi, de koenjit en de teentjes knoflook. U roostert ze in open vuur bruin, hiervoor kunt u ook de gasvlam gebruiken. Intussen heeft u het water aan de kook gebracht. Hierin doet u de geroosterde kruiden, zout naar smaak, de suiker, de sereh, de djahe en de schoongemaakte vis (1 kg U laat dit gaarsudderen. Als laatste voegt u wat azijn toe, maar beslist niet te veel.
Voedings-
waarde
Energie2030 KiloJoules
483 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
23 gram
1 gram