culinaire zaken .nl |
Pindang Koening van vis | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 4 4 2.50 2 2 1.50 1 1 0.25 0.25 - |
liter theelepel theelepel teentje centimeter stuks theelepel stuks stuks eetlepel eetlepel naar smaak |
water djahe kurkuma (poeder) knoflook sereh peper (rood) trassi ui makreel (vers) suiker azijn zout | ||
Berei- ding |
Aan een sate-pen rijgt u de, in vieren verdeelde ui, de lombok, de trassi, de koenjit en de teentjes knoflook. U roostert ze in open vuur bruin, hiervoor kunt u ook de gasvlam gebruiken. Intussen heeft u het water aan de kook gebracht. Hierin doet u de geroosterde kruiden, zout naar smaak, de suiker, de sereh, de djahe en de schoongemaakte vis (1 kg U laat dit gaarsudderen. Als laatste voegt u wat azijn toe, maar beslist niet te veel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2030 KiloJoules 483 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 23 gram 1 gram |