culinaire zaken .nl |
Opor Bebek (Eend met pikant gekruid vulsel) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 5 10 5 4 4 3 2 1 1 1 1 0.50 0.50 - |
kilogram deciliter centimeter stuks theelepel theelepel teentje stuks stuks stuks stuks theelepel theelepel theelepel naar smaak |
bes (kruis-) water santen (blok) kemirie (noot) sambal oelek ketoembar knoflook salam (blad) djeroek poeroet eend ui trassi komijn laos (poeder) zout | ||
Berei- ding |
De eend wordt met nieren en hart gebruikt. De ui wordt gesnipperd. De knoflook wordt fijngehakt. Maak de ingredienten voor het vulsel (tjerimes, kemiris, sambal, djinten, trassi, ui, knoflook, ketoembar, laos en zout) fijn en vermeng ze goed met de fijngehakte niertjes en hart. Vul de eend hiermee en naai de eend dicht. Kook hem in water met zout en een klein gedeelte van de santen. Voeg daarna de rest van de santen, djeroek poeroet en salam toe en kook het geheel gaar. Haal dan de eend uit het vocht en braad hem licht bruin in boter. Blus de eend met het kookvocht. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1460 KiloJoules 348 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 30 gram 7 gram 2 gram |