culinaire
zaken
.nl
Opor Ajam II
(Kip in gekruide kokossaus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
1.50
4
3
3
3
2
2
1
1
0.50
0.50
-
-
kilogram
deciliter
theelepel
teentje
stuks
theelepel
stuks
stuks
theelepel
stuks
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
kipfilet
santen ingrediënt info
sap (citroen-)
knoflook ingrediënt info
kemirie (noot)
ketoembar
ui ingrediënt info
salam (blad)
komijn
rasp (citroen-)
laos (poeder)
djahe
peper (zwart) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden fijngesneden. De kemiris worden fijngestampt.

Vermeng de knoflook, zout, peper, djahe, kemiris, ketoembar, djinten en de laos door elkaar. Schep de kip erdoor. Verhit wat olie en fruit de uien. Schep de uien eruit en voeg nog wat olie toe. Smoor hierin het kipmengsel en roer er dan de santen, salam en de citroenschil door. Ook de uien gaan er weer bij. Laat alles met de deksel op de pan 30 minuten zachtjes doorkoken. Voeg tot slot het citroensap en wat zout toe.
Voedings-
waarde
Energie1808 KiloJoules
430 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
64 gram
3 gram