culinaire zaken .nl |
Opor Ajam II (Kip in gekruide kokossaus) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1.50 4 3 3 3 2 2 1 1 0.50 0.50 - - |
kilogram deciliter theelepel teentje stuks theelepel stuks stuks theelepel stuks theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
kipfilet santen sap (citroen-) knoflook kemirie (noot) ketoembar ui salam (blad) komijn rasp (citroen-) laos (poeder) djahe peper (zwart) zout | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden fijngesneden. De kemiris worden fijngestampt. Vermeng de knoflook, zout, peper, djahe, kemiris, ketoembar, djinten en de laos door elkaar. Schep de kip erdoor. Verhit wat olie en fruit de uien. Schep de uien eruit en voeg nog wat olie toe. Smoor hierin het kipmengsel en roer er dan de santen, salam en de citroenschil door. Ook de uien gaan er weer bij. Laat alles met de deksel op de pan 30 minuten zachtjes doorkoken. Voeg tot slot het citroensap en wat zout toe. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1808 KiloJoules 430 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 64 gram 3 gram |