culinaire zaken .nl |
Opor Ajam I (Kip in gekruide saus) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1.50 6 2 2 2 2 1 1 1 1 1 - |
kilogram deciliter stuks teentje stuks stuks stuks eetlepel theelepel theelepel theelepel stuks naar smaak |
kip melk kemirie (noot) knoflook djeroek poeroet salam (blad) ui suiker (basterd-,bruin) ketoembar trassi laos (poeder) sereh (vers) zout | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden fijngesneden. De kemiris worden fijngestampt. Snij de kip eerst in kleine stukken. Kook ze dan in water half gaar. Fruit dan in wat olie de uien, knoflook, trassi, ketoembar, kemiris, suiker en de laos. Voeg dan de salam, djeroek poeroet, sereh en de melk toe. De stukken kip erin leggen en langzaam gaarkoken totdat de massa goed ingedikt is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2846 KiloJoules 678 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 80 gram 3 gram |