culinaire zaken .nl |
Mihoen Goreng | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 200 200 100 1 4 2 1 1 1 1 - - |
gram gram gram gram deciliter teentje eetlepel stuks struik stuks bosje naar smaak naar smaak |
mihoen kipfilet garnaal (Hollands,gepeld) peultjes olie knoflook ketjap (manis) prei paksoi ui selderij (blad-) zout peper | ||
Berei- ding |
Kook de mihoen eerst gaar in ruim kokend water met 1 eetlepel zout. Giet de mihoen af en roer deze glad met de helft van de olie. Laat dit nu afkoelen. Snij het kippenvlees in kleine blokjes, de prei en de paksoy in fijne strips. Hak de selderij. Snipper nu de knoflook en de ui fijn en fruit deze aan in olie. Voeg het kippenvlees toe en laat dit even doorgaren tezamen met de prei. Hieraan voegen we eerst de peultjes toe en daarna de pak soy met de mie. Doorbakken; breng nu alles op smaak met de ketjap, peper en zout. Als laatste voegen we de garnalen en de gehakte selderij toe. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2999 KiloJoules 714 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 106 gram 44 gram 3 gram |