culinaire zaken .nl |
Macaroni Probolingo (Macaroni andere stijl) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 200 200 150 100 2 2 2 1 1 - |
gram gram gram gram gram teentje theelepel stuks theelepel theelepel naar smaak |
pasta (macaroni) vlees (bami/nasi) kool (wit) garnaal (Hollands,gepeld) prei knoflook trassi ui sambal oelek komijn zout | ||
Berei- ding |
Knoflook fijnhakken. Uien fijnsnijden. Elleboogmacaroni gaar koken volgens de aanwijzingen op het pak. Afgieten en goed afspoelen met koud water. De macaroni mag niet plakken. Fruit in wat margarine de trassi, knoflook en de ui. Indien de ui bruin is, het vlees (gehakt of garnalen) toevoegen. Het vlees moet bruin zijn, het gehakt rul en de garnalen mogen niet te lang meebakken. Dan de kook, sambal, prei, djinten en zout naar smaak toevoegen. De macaroni er dan goed doorheen roeren. Goed warm laten worden op een niet te groot vuur. Hierbij kan men een spiegelei, atjar, sate of komkommer serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2343 KiloJoules 558 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 105 gram 28 gram 5 gram |