culinaire zaken .nl |
Loelah Dari Betawi (Gekruid rundvlees uit Batavia) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 1.50 4 2 1 1 1 1 0.50 0.50 - - |
gram deciliter eetlepel stuks teentje theelepel stuks theelepel theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
rundvlees santen kokos salam (blad) knoflook trassi ui ketoembar komijn suiker (basterd-,bruin) peper zout | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. De ui wordt fijngesneden. Snij het vlees in dobbelstenen. Vermeng het vlees goed met alle kruiden en de kokos. Fruit het geheel dan in wat olie. Is het vlees goed bruin, dan de dunne santen erbij en de salam. Laat alles op een matig vuur sudderen en indikken. Let erop dat het niet droogkookt. De stand van het vuur is erg belangrijk. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2953 KiloJoules 703 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 38 gram 3 gram |