culinaire zaken .nl |
Lelawar Daging (Gekruid rundergehakt) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 100 4 4 4 3 2 2 1 1 - - |
gram gram teentje centimeter theelepel stuks stuks theelepel zakje theelepel naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-,mager) santen knoflook sereh ketoembar djeroek poeroet ui komijn santen (dik) laos (poeder) zout peper | ||
Berei- ding |
Snij de uien en de knoflook fijn en fruit de met de kruiden in olie tot de uien geel worden. Nu wordt het vlees dat van te voren rul gebakken is samen met de dunne santen toegevoegd. Het geheel zolang laten doorkoken tot het bijna droog is. Dan wordt de dikke santen toegevoegd en het gerecht nog even laten doorkoken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1717 KiloJoules 409 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 28 gram 2 gram |