culinaire zaken .nl |
Kapucijner-groentenschotel met kalkoen | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 2 2 2 1 1 1 1 0.50 - - |
gram eetlepel sneetje eetlepel stuks pot theelepel stuks theelepel naar smaak naar smaak |
kalkoenfilet olie (zonnebloem-) brood (volkoren) ui (zilver-) prei capucijner (blik) chilipoeder paprika (rood) knoflook (poeder) zout peper | ||
Berei- ding |
Paprika schoonmaken, wassen en in kleine blokjes snijden. Prei schoonmaken, in dunne ringen snijden en wassen. In pan kapucijners met vocht, paprika, prei en zilveruitjes verwarmen. Intussen in hapjespan olie verhitten. Kalkoenvlees in circa 5 minuten al omscheppend bakken. Chilipoeder en knoflookpoeder toevoegen. Kapucijners met groenten in vergiet laten uitlekken, toevoegen aan kalkoen en circa 2 minuten meewarmen. Intussen brood in driehoekjes snijden. Kapucijnermengsel op smaak brengen met zout en peper. Over twee borden verdelen. Brooddriehoekjes ernaast leggen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2126 KiloJoules 506 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 45 gram 30 gram 6 gram |