culinaire zaken .nl |
Goele Bengala Daging (Gekruid varkensvlees) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 3 3 2 2 2 2 1 1 1 0.50 - |
gram deciliter teentje stuks theelepel stuks stuks stuks theelepel theelepel theelepel naar smaak |
varkensvlees santen knoflook peper (rood) ketoembar djeroek poeroet aardappel ui kurkuma (poeder) komijn djahe zout | ||
Berei- ding |
We gebruiken dikke santen. De ui wordt fijngesneden. De aardappels worden geschild. De lomboks worden in schijfjes gesneden. De knoflook wordt fijngehakt. Snij het vlees in grove stukken. Kook het dan in water met wat zout en uit laten lekken. Bewaar de bouillon. Fruit in wat olie de uien, knoflook, lombok, ketoembar, djinten, koenjit en de djahe Bak hierin het vlees even op en voeg de santen, in blokjes gesneden aardappels en de djeroek poeroet toe. Laat het geheel op een klein vuur circa 20 minuten doorsudderen totdat het vlees goed gaar is. Hoe dikker de kerrie, hoe lekkerder het smaakt. Let wel op voor droogkoken, doe er eventueel nog wat bouillon bij. Zijn de aardappels gaar, dan is de kerrie goed. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3128 KiloJoules 745 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 36 gram 4 gram |