culinaire
zaken
.nl
Goele Bengala Daging
(Gekruid varkensvlees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
3
3
2
2
2
2
1
1
1
0.50
-
gram
deciliter
teentje
stuks
theelepel
stuks
stuks
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
naar smaak
varkensvlees
santen ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
ketoembar
djeroek poeroet
aardappel ingrediënt info
ui ingrediënt info
kurkuma (poeder)
komijn
djahe
zout
Berei-
ding
We gebruiken dikke santen. De ui wordt fijngesneden. De aardappels worden geschild. De lomboks worden in schijfjes gesneden. De knoflook wordt fijngehakt.

Snij het vlees in grove stukken. Kook het dan in water met wat zout en uit laten lekken. Bewaar de bouillon. Fruit in wat olie de uien, knoflook, lombok, ketoembar, djinten, koenjit en de djahe Bak hierin het vlees even op en voeg de santen, in blokjes gesneden aardappels en de djeroek poeroet toe. Laat het geheel op een klein vuur circa 20 minuten doorsudderen totdat het vlees goed gaar is. Hoe dikker de kerrie, hoe lekkerder het smaakt. Let wel op voor droogkoken, doe er eventueel nog wat bouillon bij. Zijn de aardappels gaar, dan is de kerrie goed.
Voedings-
waarde
Energie3128 KiloJoules
745 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
36 gram
4 gram