culinaire zaken .nl |
Gestoomd rundvlees | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 3 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 400 1.50 1 5 4 2 2 2 1 1 1 1 1 0.50 - |
gram gram deciliter deciliter eetlepel theelepel eetlepel eetlepel centimeter eetlepel stuks eetlepel stuks stuks eetlepel naar smaak |
runderriblap kool (Chinees) water bouillon (kippen-) saus (soja-) maizena olie water gember (wortel,vers) sherry (medium) prei suiker kaneel (stokje) anijs (ster-) peper zout | ||
Berei- ding |
Doe het vlees in een ruime pan samen met ster-anijs, kaneel, prei, 2 plakjes gember, 1 eetlepel sherry, 1 theelepel zout, 5 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel suiker, 0.5 eetlepel grove peper en 1.5 deciliter water. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat 1 uur sudderen. Was, en snij de kool in repen. Haal het vlees uit de pan en snij in dikke plakken. Leg ze op een vuurvaste schaal. Leg een stoomrek in de wok, breng water tot 1 centimeter onder het stoomrek aan de kook. Zet de schaal op het rek, doe de deksel op de wok en stoom het vlees op hoog vuur nog 0.5 uur. Spoel de wok af. Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin 2 eetlepels olie. Roerbak kool 2 minuten, voeg 1 deciliter bouillon toe en breng op smaak met 1 eetlepel suiker en 1 theelepel zout. Roer er zoveel van het bindpapje door tot de saus licht bindt. Schep de kool op een schaal, leg het vlees erop en serveer. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4164 KiloJoules 991 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 26 gram 44 gram 4 gram |