culinaire zaken .nl |
Gangsa (Rundvlees met rode pepers) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 4 4 2.50 2 2 1 1 0.50 0.50 0.25 - |
gram theelepel stuks eetlepel stuks teentje theelepel theelepel theelepel theelepel eetlepel naar smaak |
rundvlees sap (citroen-) peper (rood) olie (zonnebloem-) ui knoflook ketoembar trassi komijn djahe suiker zout | ||
Berei- ding |
Breng een 0.5 liter eater aan de kook en het leg het vlees erin. Daarna zachtjes laten koken tot het gaar (plus minus 1.5 uur). Snij intussen de lomboks in smalle ringen. Wrijf de knoflook, trassie, ketoembar, djinten, djahe, zout en javaanse suiker tot een pasta. Schep het vlees uit de pan en laat het uitlekken. De overgebleven bouillon laten indampen tot de helft van de oorspronkelijk hoeveelheid. Voeg de pasta en olie aan de ingedampte bouillon. Roer alle goed door en laat dit weer gedurende 5 minuten indampen. Snij het vlees in dobbelstenen van 2 centimeter en leg deze samen met de lombokringen in de kokende bouillon. Schap alles voorzichtig om, zet het vuur laag en laat het zachtjes sudderen. Zodra het vocht vrijwel is verdwenen en de hete olie zich begint af te scheiden, kan het citroensap worden toegevoegd. Schep alles nog goed om en serveer het gerecht in een voorverwarmde schaal. Strooi er de gesnipperde voorjaarsuitjes over. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1796 KiloJoules 428 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 24 gram 1 gram |