culinaire zaken .nl |
Frikadel Pangang II (Gekruid gehakt uit de oven) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1.50 3 2 1 - - - - |
gram deciliter sneetje stuks stuks naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak |
gehakt (half-om-half) bouillon brood (volkoren) ei (kip) ui peper nootmuskaat kruidnagel (poeder) zout | ||
Berei- ding |
Ui wordt fijngesneden. Het moeten wel oude sneedjes brood zijn. Eieren goed loskloppen. Week het brood in wat melk en knijp het uit. Maak het goed fijn. Vermeng dan alle ingredienten goed door elkaar en schep het in een beboterde vuurvaste schaal. Strooi er wat broodkruim of paneermeel overheen en hier en daar een klontje boter. In een matig warme oven 1 uurtje gaar laten worden. Geef dit bij witte rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2218 KiloJoules 528 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 25 gram 1 gram |