culinaire zaken .nl |
Frikadel Pan (Pangehakt in de oven) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 3 3 2 - - - - |
gram stuks teentje sneetje naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-) ei (kip) knoflook brood (volkoren) zout peper nootmuskaat ketjap (manis) | ||
Berei- ding |
Maak het gehakt aan met eieren, knoflook, zout, peper en nootmuskaat. Maak een paar sneetjes brood in melk fijn en kneed ze samen met het gekruide gehakt. In een goed beboterde vuurvaste schaal doet u het gehakt, dat u met een vork wat aandrukt, en u bestooit het met wat paneermeel. Vervolgens doet u er hier en daar een vlokje boter op en u zet het 30 minuten in een matig warme oven (stand 4). Voor het opdienen maakt u van peper, boter en ketjap een sausje. U giet het sausje over het gehakt en u zet het geheel nog even in de oven. Ketjap gebruiken naar smaak en hoeveelheid saus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3068 KiloJoules 730 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 40 gram 0 gram |