culinaire zaken .nl |
Frikadel Kool (Gehakt gerold in koolblaadjes) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 50 2.50 16 3 3 2 1 1 0.25 - - - - - - |
gram gram centiliter stuks teentje stuks sneetje stuks theelepel gram naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-) boter (bak-) water cocktailprikkers knoflook ei (kip) brood (volkoren) ui maizena kool (wit) ketjap (manis) zout ketjap (manis) zout peper nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Bereid het gehakt zoals bij FRIKADEL PAN, echter zonder het te braden. De koolbladeren, waarvan u de dikke nerf heeft weggesneden, legt u even in kokend water, zodat ze soepel worden. Nu rolt u de rauwe gehaktballen in de koolbladeren, u prikt deze met enige cocktailprikkers dicht en u bakt ze in de boter. U braadt de frikadellen in een jus, bereid zoals die van FRIKADEL PAN. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3569 KiloJoules 850 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 40 gram 1 gram |