culinaire
zaken
.nl
Frikadel Kool
(Gehakt gerold in koolblaadjes)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
50
2.50
16
3
3
2
1
1
0.25
-
-
-
-
-
-
gram
gram
centiliter
stuks
teentje
stuks
sneetje
stuks
theelepel
gram
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
gehakt (runder-)
boter (bak-)
water
cocktailprikkers
knoflook ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
brood (volkoren)
ui ingrediënt info
maizena
kool (wit)
ketjap (manis)
zout
ketjap (manis)
zout
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
Bereid het gehakt zoals bij FRIKADEL PAN, echter zonder het te braden. De koolbladeren, waarvan u de dikke nerf heeft weggesneden, legt u even in kokend water, zodat ze soepel worden. Nu rolt u de rauwe gehaktballen in de koolbladeren, u prikt deze met enige cocktailprikkers dicht en u bakt ze in de boter. U braadt de frikadellen in een jus, bereid zoals die van FRIKADEL PAN.
Voedings-
waarde
Energie3569 KiloJoules
850 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
40 gram
1 gram