culinaire
zaken
.nl
Frikadel Kentang
(Droog gebakken aardappelgehakt)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
100
2
1
0.25
-
-
-
gram
gram
stuks
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
gehakt (runder-)
eidooier
selderij (blad-)ingrediënt info
prei
peper ingrediënt info
zout
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
U kookt de gewassen aardappelen in de schil gaar. U schilt ze, u wrijft ze fijn en u vermengt ze met het gehakt, de fijngesneden prei, de selderie en 2 eieren. Peper, zout en nootmuskaat voegt u naar smaak toe. Van de massa maakt u platte rondjes, die u even door het losgeklopte eigeel haalt, door de paneermeel haalt en die u tenslotte in de hete olie goudbruin bakt.
Voedings-
waarde
Energie1076 KiloJoules
256 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
24 gram
10 gram
4 gram