culinaire zaken .nl |
Frikadel Kentang (Droog gebakken aardappelgehakt) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 100 2 1 0.25 - - - |
gram gram stuks eetlepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
aardappel gehakt (runder-) eidooier selderij (blad-) prei peper zout nootmuskaat | ||
Berei- ding |
U kookt de gewassen aardappelen in de schil gaar. U schilt ze, u wrijft ze fijn en u vermengt ze met het gehakt, de fijngesneden prei, de selderie en 2 eieren. Peper, zout en nootmuskaat voegt u naar smaak toe. Van de massa maakt u platte rondjes, die u even door het losgeklopte eigeel haalt, door de paneermeel haalt en die u tenslotte in de hete olie goudbruin bakt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1076 KiloJoules 256 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 24 gram 10 gram 4 gram |