culinaire zaken .nl |
Entrecote met lichte mie | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 250 20 2 1 1 1 0.50 - |
deciliter gram gram eetlepel centimeter stuks theelepel theelepel naar smaak |
olie runderentrecote mie (transparant) saus (soja-) gember (wortel,vers) paprika (groen) maizena suiker peper (cayenne-) | ||
Berei- ding |
Knip of snij de transparante mie met een scherp mes in stukjes. Snij het vlees tegen de draad in plakjes en dan in reepjes. Roer 1 theelepel maizena, 2 eetlepels sojasaus en 0.5 theelepel suiker door elkaar. Meng dit met het vlees en laat 10 minuten staan. Snij de paprika in de lengte in vieren, verwijder het zaad en snij de paprika in de breedte in dunne reepjes. Hak de gember fijn. Verhit op hoog vuur 3 deciliter olie in de wok. Doe de helft van de transparante mie erin en laat in 1 seconde opzwellen. Schep eruit en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit met de overige transparante mie. Leg de mie op een schaal. Giet de olie op 2 eetlepels na uit de wok in een bewaarpan. Bewaar voor later gebruik. Verhit op hoog vuur 2 eetlepels olie opnieuw. Roerbak de gember en een snufje cayennepeper tot het geurt. Roerbak het vlees tot het verkleurt, schep eruit en zet apart. Verhit op hoog vuur de wok opnieuw, verhit hierin vervolgens 1 eetlepel olie. Roerbak de paprika 1 minuut. Voeg het vlees toe, roer alles om en schep op de mie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4838 KiloJoules 1152 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 31 gram 2 gram |