culinaire zaken .nl |
Chinees gekookt vlees | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 3 6 5 4 4 4 1 0.50 0.25 - |
kilogram deciliter centiliter stuks theelepel centimeter eetlepel stuks stuks stuks naar smaak |
runderriblap olie saus (soja-,chinees) peper (rood,gedroogd) maizena gember (wortel,vers) sherry (medium) anijs (ster-) prei kaneel (stokje) zout | ||
Berei- ding |
Snij het vlees in grote brokken. Maak een mengsel van 1 eetlepel maizena en 2 eetlepels sherry en vermeng dit met het vlees. Verhit op hoog vuur 3 deciliter olie in de wok. Schroei de helft van het vlees voorzichtig roerend tot het van kleur verandert. Schep met een schuimspaan uit de olie en laat op keukenpapier uitdruipen. Bak de rest van het vlees op dezelfde manier. Giet de olie uit de wok in een bewaarpan. Bewaar voor later gebruik. Hak de gember en de prei in kleine stukjes. Leg het vlees in een braadpan. Voeg gember, prei, gedroogde spaanse peper, ster-anijs, kaneelstokje, 2 eetlepels sherry, 0,6 deciliter sojasaus en 0.5 theelepel zout toe. Giet er tot slot zoveel water bij dat het 5 centimeter boven het vlees staat. Breng aan de kook en sudder zonder deksel op de pan in circa 2 uur gaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 5827 KiloJoules 1387 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 44 gram 1 gram |