culinaire
zaken
.nl
Chinees gekookt vlees
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
3
6
5
4
4
4
1
0.50
0.25
-
kilogram
deciliter
centiliter
stuks
theelepel
centimeter
eetlepel
stuks
stuks
stuks
naar smaak
runderriblap
olie ingrediënt info
saus (soja-,chinees)
peper (rood,gedroogd) ingrediënt info
maizena
gember (wortel,vers) ingrediënt info
sherry (medium)
anijs (ster-)ingrediënt info
prei
kaneel (stokje)
zout
Berei-
ding
Snij het vlees in grote brokken. Maak een mengsel van 1 eetlepel maizena en 2 eetlepels sherry en vermeng dit met het vlees. Verhit op hoog vuur 3 deciliter olie in de wok. Schroei de helft van het vlees voorzichtig roerend tot het van kleur verandert. Schep met een schuimspaan uit de olie en laat op keukenpapier uitdruipen. Bak de rest van het vlees op dezelfde manier. Giet de olie uit de wok in een bewaarpan. Bewaar voor later gebruik. Hak de gember en de prei in kleine stukjes. Leg het vlees in een braadpan. Voeg gember, prei, gedroogde spaanse peper, ster-anijs, kaneelstokje, 2 eetlepels sherry, 0,6 deciliter sojasaus en 0.5 theelepel zout toe. Giet er tot slot zoveel water bij dat het 5 centimeter boven het vlees staat. Breng aan de kook en sudder zonder deksel op de pan in circa 2 uur gaar.
Voedings-
waarde
Energie5827 KiloJoules
1387 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
21 gram
44 gram
1 gram