culinaire zaken .nl |
Babi Tomat (Gekruid varkensvlees met tomaat) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4.50 250 3 2 1 1 1 1 0.50 0.50 |
deciliter gram stuks teentje theelepel stuks theelepel stuks theelepel theelepel |
water varkensvlees tomaat knoflook ketoembar sereh (vers) sambal badjak ui komijn djahe | ||
Berei- ding |
Tomaten worden in blokjes gesneden. Knoflook wordt fijngehakt. Ui wordt in blokjes gesneden. Snij het vlees in dobbelstenen. Breng het water met alle ingredienten aan de kook en voeg het vlees toe. Laat dit op een klein vuur circa 45 minuten gaar sudderen. Geef dit bij witte rijst, een groentegerecht en sambal. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 739 KiloJoules 176 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 12 gram 2 gram |