culinaire zaken .nl |
Ajam Setan 3 (Kip in zeer pikant gekruide saus) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
850 5 20 5 2 2 1 0.50 |
gram deciliter theelepel stuks theelepel stuks theelepel eetlepel |
kip water sambal oelek kemirie (noot) laos (poeder) ui knoflook (poeder) azijn | ||
Berei- ding |
De uien worden gesnipperd. De kemiris worden gemalen. Snij de kip in grote stukken en kook die half gaar, in water met zout. Fruit de uien met de kruiden in wat olie en voeg die, samen met enkele druppels azijn, bij de kip. Laat de kip nu zachtjes sudderen tot hij gaar is. Neem de kip uit de pan en laat de saus indikken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2323 KiloJoules 553 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 67 gram 3 gram |